Kvinne på kafé med hund og leser Lysløypa

Sjekk ut disse hundevennlige kafeene i Oslo!

Lysløypa heier på en verden hvor hunder og mennesker går side om side i bybildet! Derfor har vi laget en liste over kafeer hvor din firbente bestevenn ikke må sitte bundet til en lyktestolpe utenfor, men får være med inn i varmen.

Her får du 11 skikkelig sjarmerende Oslo-kafeer, hvor også hunden vil kose seg. Voff!

Tekst: Redaksjonen

Tilbake til bloggen
Neongrut sett fra vinduet utenfor med sin logo og gjester på innsiden

NEONGRUT

Neongrut er ikke et slags punkeband som leker med kaffe og vin, altså! Nei, think again!

Kompisene Anton og Adil driver en varm og fargeglad kaffebar på dagtid og cocktail- og vinbar på kveldstid. De er et 100% plantebasert konsept som samarbeider med lokale Norske kaffebrennerier, i vinbaren får du naturviner fra uventede land.

Her er nivået høyt: Anton har coachet to av baristaene på Neongrut til seier i Norgesmesterskapet i hver sin gren i kaffekunst. Én av dem, Simen Andersen, kom på 6. plass i verdensmesterskapet i Australia. Du finner med andre ord tre Norgesmestere innenfor kaffefaget på Neongrut!

Og her er hunder (og andre dyr også) høyst velkomne!

 

Urtegata 48 @neongrut

PS! Neongrut er med i Lysløypa. Ta den med, så får du 2 kaffe og bakst for prisen av 1!

kreditert:Neongrut

I kafeen til Handbakt i Oslo med utsikt til deres bakgård med uteservering

HÅNDBAKT

Håndbakt er bakeri og vinbar i ett, hvor du får lyst til å bare bli og henge, lenge! For stemningen er lun, boblende og varm. Også for hunden, som ønskes velkommen inn.

Her er plantebaserte, økologiske og biodynamiske råvarer en selvfølge. Håndbakt eies og drives av Jenny Marie El-Kadiri Andersen, som er lidenskapelig opptatt av mat - både når det gjelder bærekraftperspektivet, men ikke minst smak og kvalitet. Med en dansk og algerisk bakgrunn bringer hun spennende retter inn på menyen. Jenny vil bryte de mange mytene om at plantebasert bakst ikke smaker godt. For det går nemlig an å lage de deiligste plantebaserte retter som også er litt bedre for mage, hjerte og sjel. Det satses på å være bærekraftig i alle ledd, både i form av økologi og kortreiste produkter, men også i form av personal og arbeidsmiljø. Det heier vi på!!

Kjølberggata 21 www.handbakt.no

PS! Med Lysløypa får du 30% på mat og alkoholfri drikke hos Håndbakt!

KREDITERT:Håndbakt

Kuro oslo med koselig interiør, planter og gjester

KURO

Kuro er i toppform om dagen. Kuro er omtalt i nederlandsk Vogue og blir beskrevet som minimalisme på sitt beste. Kuro er en kur for dårlige dager og labert humør, og om du titter innom Rathkes gate 9, kan du ta del i det som skjer i det grønnmalte bygget. Kaffen deres kommer fra Kokko kaffebryggeri i Stavanger – en gjeng skikkelig flinke folk som har skikkelig peiling på kaffe.

Uansett. Med god kaffe i hyllene kommer man ganske langt, men med gode baristaer bak spakene, får man fyrverkeri overalt i hele kroppen. Og når du, som elsker hunden din kan ha den med på kafé, fremfor å la den ligge igjen hjemme – ja da er det bare å fryde seg!

Velkommen til Kuro!

Rathkes gate 9 @kuro.oslo

KREDITERT:Jacqueline Umutoni

Inngangen til Kafe Naustet, et mørk trehus med skråtak og deres logo over inngangen

KAFE NAUSTET

Kafé Naustet er en del av den magiske verdenen som SALT har skapt nede ved Operaen. Det lille Naustet er bygget av drivved og andre ting som er funnet i fjæra, innredet med retro møbler, masse sjarm og gamle suvenirer på veggene. Spis mat fra bodene på SALT, kjøp drikke i baren på Naustet, ta badstue eller gå på konsert eller teater på en av flere scener.

SALT har blitt en helt egen institusjon i Oslo, og vi elsker at det er lov å ta med seg hunden sin inn hit også.

Langkaia 1 salted.no

KREDITERT: Kafé Naustet

Supreme Roastworks på gateplan med to store vinduer og Supreme Roastworks Logo

SUPREME ROASTWORKS

Nordmenn drikker gjennomsnittlig tre kopper kaffe hver dag. Da er det godt at noen i

byen Lager skikkelig god kaffe. Og at du kan ta med hunden dit mens du drikker den! Gjengen bak Supreme er verdensmestere i kaffe, og har brent kaffebønner for kafeer og restauranter i en årrekke, men har heldigvis også hatt egen kafé en stund. Og nå – til og med to! En på Løkka, og en på Aker Brygge. Den på Løkka har eget brenneri også, så da kan du sikkert snik-kikke litt på hvordan den perfekte bønna brennes. Vi lover deg skikkelig god kaffe, og skikkelig flinke folk ved spakene. Og vannskål til hunden!

 

Thorvald Meyers gate 18 & Stranden 67.

srw.no

 

PS! Supreme Roastworks er med i Lysløypa. Ta med boken, og du får 2 kaffe og 2 bakst til prisen av 1.

KREDITERT: SupremeRoastworks

Koselig interiør med barstoler, blått gulv, kaffemaskin hos Java som driver med baristakunst i Ullevålsveien i Oslo

JAVA ESPRESSOBAR

Java er noe av det mest konstante i livet til Christina (!), Lysløypas redaktør. 

 

Et par år etter at Java åpnet dørene i 1997 introduserte en tidligere kjæreste Christina for Java. Han var litt eldre, bodde noen meter nedenfor, og hver helg drakk de sin morgenkaffe der, i et lokale som var halvparten av dagens størrelse. Hun var 19 og ble introdusert til kafélivet og ikke minst, baristakunst i verdenstoppen. Det kjentes eksotisk, urbant. 

 

Forholdet tok slutt, men kjærligheten til kafelivet og Java skulle bli langvarig. Med unntak av en del år utenlands har hun ikke bodd langt unna mitt nav; hvor møter holdes, tanker tenkes, ideer drodles, og tekster som denne skrives. Hvor morgen-dates med hennes ektemann nytes, Gladbakst til barna kjøpes, og hvor daglig leder Dina (og flere av de andre bak disken) kan hennes kaffe, klapper hennes hund og kan både hennes (og hundens) navn. Åh, Java!

 

Adresse: Ullevålsveien 47

Nettside: www.javamocca.no

 

PS! Java er med i Lysløypa. Ta med boken, så får du 25 % på kaffe og bakst for inntil 2 pers

KREDITERT:Java

Kruttverket som ligger ved alnaelva i Oslo med gjester i kafeen

KRUTTVERKET

På kruttverket får du musikk, dans, nabolagspub, kafé, kunst og plutselige pop-up’s. Visste du at det meste av interiøret er brukt? Og at serviset de bruker er laget av lokale ungdommer? Og at det jobbes for å skape tilhørighet og identitet til nabolaget og arven som Alnaelva bærer? 

Hallo. Fine folk, ass. Og ikke minst; hundevennlige folk! Elsk!

Hos Kruttverket sitter mye historie i veggene, men det er fortsatt mye historie igjen å skape. Og der kan du jo være med, som deltager på et kurs, eller bare inspirert besøkende, eller engasjert nabo.

 

Adresse: Arnljot Gellines vei 41

Insta: @kruttverket

 

PS! Med Lysløypa får du 2 kaffe og 2 bakst til prisen av 1 på Kruttverket!

KREDITERT:Kruttverket

Kumi med en gjest som sitter på trebenker av spiler og veggplanter og taklamper som former et skandinavisk interiør

KUMI

Kumi tilbyr Oslo-folk et fantastisk vegetarisk, vegansk og økologisk alternativ. Kumi ligger i Schweigaardsgate, like nedenfor der tanta til Beate pleide å mate duene.

Det føles litt kontinentalt i de lyse lokalene med vilt fresht design. Maten, og drikken er
økologisk og moderne grønn. Hele dagen kan du spise frokost, brunsj og lunsj, og se verden gli forbi mens du gir kroppen din det den vil ha; sunn, god mat.

På Kumi vil de at folk bryr seg. Både om seg selv, dyrevelferd og miljøet. All take-away-
emballasje er nedbrytbar, og de har også egen panteordning for flasker og glass!
Maten er laget på ferske råvarer, uten tilsetningsstoffer, raffinert sukker eller kjemikalier. Bedre for deg, bedre for planeten, og skikkelig godt for magen.
Som de selv sier – eat like you care!

Og hei – her kan du ta med hunden din også!


Operagata 71B & Schweigaards gate 56A
kumi.no

KREDITERT:KUMI

I butikken til dapper i oslo med lag av klær, sko og tilbehør

DAPPER

Dapper startet i 2013 med tre kamerater, en neve spiker og litt plank, men har nå vokst til å bli et sted som blant annet Monocle, The Guardian og New York Times anbefaler at du besøker. Ganske sykt, egentlig. Butikken er kjent for to ting: 1) håndplukkede merker til deg som er lei av å kjøpe sko på kjøpesenter og barberskum på matbutikken, og 2) et erfarent team som faktisk vet hva trøya er lagd av og ivrer for å finne det rette snittet til deg.

Butikken har flyttet til nye lokaler i en av verdens få bygårder i heltre, like over gaten fra den gamle butikken. Der har de også skikkelig bra kaffe, og drevne baristaer som gjør tiden på kafé til noe av det fineste bylivet har å tilby. Dapper arrangerer også konserter, har en knakende god vinbar, og plutselige arrangementer. Dapper har kommet for å bli, og etablerer seg kraftig på Oslos kaffescene også.

 

Kos deg med kaffen og tid med din firbeinte venn!

 

Nordre gate 20

dapper.no

KREDITERT:Dapper

Tre personer i lokalene til Cousins bak en skillevegg med store rosa fliser

COUSINS

Familiebrunsj uten hissige krangler rundt bordet? Sandwich Brothers og Sorbet Sisters har siden oppstart i 2016 produsert økologisk is. I 2023 byttet de navn og utvidet familien - nå inviterer de til Oslos råeste familietreff i tredje etasje hos Glassmagasinet!

 

Hund inn på kjøpesenter? Joda, eier av Cousins insisterer! Så ta’n med! Og tre inn i det som er kafé, konditori og iskremfabrikk, i tillegg til sosiale entreprenører som «sandwicher» nye nordmenn inn i arbeidslivet. 

Bak konseptet finner du unge mennesker med bakgrunn fra blant annet Syria, Somalia, Irak, Afghanistan og Etiopia, der alle jobber mot samme mål: Et mer mangfoldig og inkluderende lokalsamfunn. Her får du mat, brus, kaffe, is - og arbeidsintegrering som virkelig smaker!

Glasmagasinet, Stortorvet 9

PS! Med Lysløypa får du 2 drikke og 2 dessert til prisen av 1 hos Cousins!

KREDITERT: Christoffe Naustdal Hjelm

Kaffepose med kaffe fra Brasil som står på et bord fra =kaffe

= KAFFE


=Kaffe er enhelt spesiell kaffebar i hjertet av Oslo, som gir folk fra gatemiljøet mulighet til lønnet arbeid og arbeidserfaring. =Kaffe drives av Stiftelsen Erlik, og har et formål om å gi rusavhengige en meningsfull hverdag, være en arena forkompetanse og mestring, samt fungere som et springbrett ut til arbeidslivet.=Kaffe åpnet dørene i Akersgata i juni 2017, og i mai 2019 åpnet de kaffebarnr. 2 på Lovisenberg ogen syklende kaffebar.

Er du kul, og det er du jo, kjøper du en «kaffe på vent», det vil si atdu kan betale for en ekstra kaffe, og folk som ikke har råd kan plukke den opp senere.Dessuten: Hunden! Hunden er velkommen!  

Akersgata 32 & Lovisenberggata 15 a

KREDITERT:=kaffe

Lysløypa, for Oslo og Bergen

Lysløypa er din spise-, drikke- og kulturguide til Oslo og Bergen.
Alle stedene er utvalgt av lokale folk som elsker sin egen by 💚

Kjøp Lysløypa
 • Hvilepust Glassiglo med utsikt over Oslo i solnedgang

  Velværeguide til Oslo

  Vi blir alltid så glade når vi ser mennesker som lukker øynene og ser mot sola, som sitter på kafé og leser bok, som ligger i en park og gjør...

  Velværeguide til Oslo

  Vi blir alltid så glade når vi ser mennesker som lukker øynene og ser mot sola, som sitter på kafé og leser bok, som ligger i en park og gjør...

 • Katrin Schauer og Ola Refsnes og Christina Skreiberg

  Farvel fra de gamle Lysløypa-redaktørene

  Dersom du har sett TV-serien Succession, vet du hvordan det er å drive et medieimperium. Jepp, akkurat sånn har det vært. Tittelen på serien er en spoiler – det må...

  Farvel fra de gamle Lysløypa-redaktørene

  Dersom du har sett TV-serien Succession, vet du hvordan det er å drive et medieimperium. Jepp, akkurat sånn har det vært. Tittelen på serien er en spoiler – det må...

 • Kvinne på kafé med hund og leser Lysløypa

  Sjekk ut disse hundevennlige kafeene i Oslo!

  Lysløypa heier på en verden hvor hunder og mennesker går side om side i bybildet! Derfor har vi laget en liste over kafeer hvor din firbente bestevenn ikke må sitte...

  Sjekk ut disse hundevennlige kafeene i Oslo!

  Lysløypa heier på en verden hvor hunder og mennesker går side om side i bybildet! Derfor har vi laget en liste over kafeer hvor din firbente bestevenn ikke må sitte...

1 av 3