• Tidligere management av Lysløypa
 • Lysløypa startet i 2009

  Lysløypa ble startet av Ola Refsnes og Kati Schauer i 2009. Samtidig startet de kafeen Liebling på Grünerløkka i Oslo. Liebling åpnet dørene i 2010 og der hadde de langbord, hvor folk satt ved siden av hverandre. Studenter drakk kaffe latte, babyer kunne kravle på gulvet og rullestoler kunne rulle rett inn.


  Men de oppdaget raskt at det ikke er lett å drive en uavhengig kafe, og Lysløypa ble startet for å hjelpe andre som våger å starte et uavhengig sted i byen vår.


  Etter 14 år gir de Lyslypa videre

  Sammen bygget de opp Lysløypa! I 14 år har de gitt ut denne sjarmerende boka, som løfter frem juveler i byen vår.

  Men så ville de gi seg! Deres farvel-ord kan du lese her!

 • Stafettpinnen er overlevert til Christina Skreiberg

  Etter 14 års drift har de nå gitt hjertebarnet videre til Christina Skreiberg. En kald februardag i 2023 slo Ola på tråden til Christina og spurte om hun ville arve (eller kjøpe) Lysløypa. Christina, Ola og Kati har kjent hverandre siden oppstarten av Liebling og Lysløypa, for samtidig drev Christina et kontorfellesskap for kreative sjeler rett over gata, og hun og frilanskollegaene drakk kaffen sin på Liebling omtrent hver dag, de hadde møter der, Liebling var kontorfellesskapets pulserende hjerte. 

  Tenk hva en kafe kan skape av relasjoner!

  Mye er nytt i 2024, men det er samme geniale konsept

  Mye er nytt fra og med 2024-utgavene, men kjernen av konseptet er det samme! Christina har valgt å gi Lysløypa ny visuell profil. Nå kommer bøkene også på norsk og engelsk for å favne om flere. Og Christina har dannet et team av bidragsytere - så det er mange gode hoder, energi og ideer som bidrar inn!


  Følg med! Vi gleder oss til fortsettelsen. Takk til Ola og Kati for alt arbeidet de har lagt ned, og for tilliten, det er en ære å ta Lysløypa videre!

 • Profilbilde av Christina Skreiberg Lysløypa