• Interiør omringet av store planter og lyst interiør  i restauranten Njokobok i Oslo
  • For deg som har Lysløypa-boken: 


    2 gratis ferskpresset juice til middagsgjester 


    Tekst: Christina Skreiberg 

    Foto: Christina Skreiberg


    Nå skal du få lære et begrep på det vestafrikanske språket wolof: Njokobok! 


    “Du er velkommen, la oss dele” betyr det på morsmålet til kokk og restauranteier Youssou Diop fra Senegal. Et slikt ord kan komme godt med og sier alt om hva Youssou vil med hans fine restauranten på Tøyen. 


    Selv har jeg sittet rundt et og annet matfat i Senegal, spist fersk fisk og ris, og kjent betydningen av “njokobok ”. Og det varmer langt inn i hjertet, lenge. 


    Youssou beskriver stedet sitt som et sosialt prosjekt. På mandager arrangeres nabolagsmiddager - da spiser man sammen med folk man kanskje ikke kjenner, og man betaler det man vil og kan. Det er kjærlighet, det! 


    På Njokobok får du rause porsjoner: grillet kjøtt eller fisk, risretter og en dessert, samt Youssous hjemmelagde juicer. Det er god stemning, grønne planter, kanskje må du vente litt på maten, men så lenge du er litt forberedt på det så er det alt allright, ikke sant? Noen ganger er det da magi oppstår, mens man venter!


    Adresse: Åkebergveien 42B

    Bydel: Gamle Oslo

    @njokobok



    Kjøp Lysløypa, en helt unik guidebok med de beste tipsene til Oslo!