• Illustrasjon: Siri Marki

 • For deg som har Lysløypa-boka: 


  2 kaffe og bakst for prisen av 1

  Tekst: Redaksjonen 

  De tre kompisene Anton, Adil og Julian bygget sommeren 2019 en kaffetruck med verdens kuleste navn: Neongrut. Null stress å kjøre 6000 km tur-retur Napoli for å hente den gamle Piaggio Ape’n, som de etterhvert bygde om til den vakreste kaffetrucken du sannsynligvis har sett. Men drømmen var alltid å ha et fast tilholdssted hvor de kunne utfolde seg.

  Og den drømmen gikk i oppfyllelse! Etter en liten pandemi og noen pop-ups, landet de sitt første egne lokale, hvor de også har ekspandert til nabolokalet! Her er det kaffebar på dagtid og cocktail- og vin på kveldstid. Og Neongrut er ikke et slags punkeband som leker med kaffe og vin, altså! Nei, think again! Anton har coachet to av baristaene på Neongrut til seier i Norgesmesterskapet i hver sin gren i kaffekunst. Én av dem, Simen Andersen, kom på 6. plass i verdensmesterskapet i Australia. Du finner med andre ord tre Norgesmestere innenfor kaffefaget på Neongrut. 

  De er et 100% plantebasert konsept som samarbeider med lokale Norske kaffebrennerier, i vinbaren får du naturviner fra uventede land. 

  Adresse: Tøyengata 22

  Bydel: Gamle Oslo

  @neongrut