• Kvinne holder antikk vase fra gjenbruksbutikken Fretex i universitetsgata i Oslo
 • For deg som har Lysløypa-boken: 


  25% på valgfri brukt-vare for inntil 2 pers


  Tekst: Ida Frisch

  Foto: Birgitte Glette


  Arkivet er en fin greie. Butikken er lagt opp som en ordinær klesbutikk, men full av fine, rare skatter som kan inspirere deg til å kjøpe brukt fremfor å bidra til konsumerismen i kjedebutikkene. Tante Turid sine gamle hatter, 90tallsklær og gamle pelskåper, alt kan få et nytt liv i andres hender – og kanskje i dine. Ti prosent av bruktsalget går dessuten direkte til sosiale formål, som for eksempel ferietilbud til utsatte familier, utdeling av mat og klær, og møteplasser hvor mennesker kan styrke troen på seg selv og fremtiden. 


  Apropos fremtiden, så viser FNs klimarapport at våre miljøvalg er viktige. Derfor er det faktisk litt viktig at du velger deg en bruktveske i stedet for en ny en, og syr om en litt for stor jakke til å bli ditt nye, unike yndlingsplagg. Vi ønsker deg velkommen inn til nostalgiens fashion, til nye stiler og farger du plutselig får lov til å oppleve, elske, og gi et helt nytt liv.


  Adresse: Universitetsgata 20

  Bydel: Sentrum

  www.fretex.no


  Skaff deg Lysløypa-boken, slik at du kan få  massevis av gode rabatter på spisesteder, kafeer og opplevelser i Oslo! Tenk globalt, handle lokalt!