• To menn spiller folkemusikk med saksofon i folkemusikklubben Columbi
 • For deg som har Lysløypa-boka:

  40% på inntil 2 billetter


  Tekst: Ida Frisch

  Foto: Millan Persdotter Persson 


  Columbi egg er et uttrykk som brukes om en enkel løsning på et innviklet problem. Christofer Columbus fikk et egg til å stå ved å banke det i bordet. Folka bak Columbi Egg har også fått til noe innviklet; de har skapt en av landets mest levende og overraskende folkemusikkscener. Her er kontakten mellom utøver og publikum tett, og det skapes et rom hvor både kjente musikere og glade amatører kan møtes i samspill. (Amatør kommer forresten fra fransk og betyr «en som elsker», og det er ingen tvil om at Columbi Egg er et sted som fremmer kjærligheten til det å utøve musikk i øyeblikket). 

  I mange år har de tilbudt utøvere såkalte Grønne bonuspenger dersom de reiser til Bergen med tog eller buss isteden for fly. Altså, et høyere honorar hvis man reiser miljøvennlig. Heia!

  Columbi Egg – som i år har 25års jubileum - er et vannhull for nysgjerrige musikkelskere og et fristed fra digitale dingser. Et sted hvor folk kan møtes, oppleve musikkens og livets gleder. Sammen. Velkommen!  Adresse: Litteraturhuset i Bergen,
  Østre Skostredet 5-7 

  columbiegg.ticketco.events/no/nb