Lysloypa

project 1

SPONTAN VINBAR

15% rabatt for opp til 2 pers ved kjøp av 4 retters

Åpningstider
 • ti-to 16.00 - 00.00
 • fr-lø 16.00 - 01.00
 • sø 16.00 - 00.00
Instagram @spontan_vinbar
Tilgjengelighet
 • trapp

Ofte tenkt, oi, nå fikk jeg spontant lyst på vin? I en bar? Flaks! Spontan vinbar er stedet for deg. Folka bak Spontan har kjærlighet for biodynamisk vin, spontangjæret, ikke med bruk av kunstig tilsatt gjær. Spør dem og vi lover deg et interessant foredrag, og du skal ikke se bort i fra at du får gode tips om gode viner du ikke før kjente til.
Du kan parre vinen med både småretter eller et fullverdig middagsmåltid, eller bare fylle opp glass nummer to og synke litt dypere ned i stolen.
Om du har lyst til å lære mer om vin og smak, har de vinsmaking ukentlig, hvor du kanskje plutselig finner en ny favoritt.
Mange mennesker har sagt mye klokt om mat og vin og lykke, og på Spontan vinbar er du i hvert fall sikret både god mat og drikke - så måtte lykken gjøre som den ofte gjør, komme snikende.

project 1

JOSSA MAT OG DRIKKE

gratis dessert ved kjøp av dagens 4-retter

(opp til 2 personer)

Åpningstider
 • ti-lø 16.00 - 22.00
 • lø også 12.00 - 15.00
 • sø 14.00 - 20.00
Adresse ladeveien 9
Instagram @jossamatogdrikke
Tilgjengelighet
 • tilgjengelig

Møt Jossa, det rustikke alternativet til storebror Credo - som endrer meny ut i fra hvor Jossa reiser. Jossa er rundt i den store verden titt og ofte, og menyen endres derfor stadig, til de besøkendes store glede vil vi påstå, da Jossa har god nese for råvarer.
Ildsjelene bak Credo, Jossa og Finnes Café er en gjeng å bite seg merke i – en gjeng som kan klappe seg på skulderen for å ha satt fokus på verdien av god mat. Basta.
Med et kompromissløst fokus på råvarer, er du sikret en virkelig opplevelse på tallerkenen, gang etter gang. Credo samarbeider med lokale gårder i Trøndelag, og bidrar dermed til en mer lokal handel, et mer blomstrende landbruk, og ikke minst – råvarer dyrka med kjærlighet og kunnskap, med kort vei fra jord til bord.
Hver lørdag fra 12 til 15 åpner Jossa dørene og byr på smørbrødbonanza med hjemmelagde smørbrød på rugbrød med variert pålegg.
Velkommen til bords!

project 1

ROT VIN & BRØD

2x valgfrie steamed buns til prisen av 1

(tirsdag til torsdag)

Åpningstider
 • ti-on 17.00 - 00.00
 • to 17.00 - 01.00
 • fr-lø 17.00 - 02.00
Instagram @rotvinbrod
Tilgjengelighet
 • tilgjengelig

Vin og brød - noen ganger alt man trenger. Mange vil påstå sirkus også, men de fleste klarer seg uten. Selvfølgelig er det mer enn vin og brød du kan nyte i de vakre lokalene på Solsiden. Her er det dype lenestoler, skikkelige ville forklær på servitørene, en varm atmosfære og en rikholdig meny som aldri svikter.
Folka bak Rot Vin og Brød kan både sin vin og sin mat, og om du brenner etter å lære mer, finnes det vinkurs og vinsmaking du kan melde deg på! Mer kunnskap, mer nytelse.
Hvis din drøm er å se Nidelven renne forbi, høre på soul, jazz eller funk på vinyl (yes, de har DJ hver torsdag, fredag OG lørdag!), drikke naturvin og se kvelden bli til natt, da er Rot stedet for deg!
Ta med deg din indre vinelsker, bestill skinke og ost og oliven - og skål!

project 1

STAMMEN CAFÉ & BAR

2 retter til prisen av 1

Åpningstider
 • varierer, men iallefall
 • to-fr 17.00 - 23.00
 • lørdag 17.00 - 23.00
Instagram @stammencafe
Tilgjengelighet
 • tilgjengelig

Stammen Café og Bar har ganske nylig fylt to år, og på denne tiden har de gjort seg bemerket med vegansk buffet, fokus på økologiske drikkevarer i baren, huset en hel haug konserter, foredrag og fine folk på kveldsbesøk. Stammen er litt som din egen stue, uformell, behagelig og lun, bare at du slipper å lage middagen selv.
Det er Mette, Marius og Helle som er initiativtakerne, og de er det perfekte vertskap – stammen om du vil. Menyen på buffeten byttes ut hver uke, alltid en god grunn til å komme tilbake for en ny smakebit.
Og som det ikke skulle være nok, er Stammen et sted med jevnlige arrangementer, både med musikalsk, kreativt og intellektuelt påfyll. Mett i magen, mett i hodet!
Dessuten kan du bestille catering til møtet eller selskapet ditt, også. Da kan du være trygg på at det blir god stemning.

project 1

TAQUEROS

2 retter til prisen av 1

Åpningstider
 • ti-sø 16.00 - 23.00
Adresse mellomveien 4
Instagram @taqueros_
Tilgjengelighet
 • rampe

Trondheims første og eneste taqueria. Den norske tacoen har vært synonymt med Old el Paso og Gullrekka – så fjernt fra den meksikanske tacoen det er mulig å komme. Gutta bak Taqueros savnet lukten av nystekte maistortillas og Mexico så mye at de selv ville gi det et forsøk. Nå har de gjenskapt den i Mellomveien. Taqueros har et godt utvalg av tacos, diverse småretter og snacks.
Alt lages fra bunnen av – ingen halvfabrikata eller ferdigvarer, alltid ferske eller tørkede kvalitetsprodukter. Taqueros satser på kortreiste råvarer fra norske småskalaprodusenter, men selvfølgelig også langreiste kulinariske godsaker fra Mexico.
Drikkekartet byr på et stort utvalg flaskeøl, meksikansk brus, tequila, og ikke minst Mezcal, Margaritas og andre meksikanske drinkklassikere du neppe har hørt om.
Skal du først ha tacofredag, gjør det på ordentlig! Salud!

project 1

JACOBSEN OG SVART

2x kaffe og kake til prisen av 1

Åpningstider
 • ma-fr 07.00 - 18.00
 • lø 09.00 - 18.00
 • sø 11.00 - 18.00
Instagram @jacobsensvart
Tilgjengelighet
 • tilgjengelig

Tiden da trøndersk kaffe hovedsakelig ble forbundet med karsk er forbi. Nå finner man kaffe som kan måle seg med det beste i Europa også i bartebyen. Tony Jacobsen fant en gang en kaffebrenner på finn.no. Han visste ikke hvordan man brenner kaffe, men visste godt hvordan den skulle smake.
Så da var det bare å lære seg kunsten å omdanne de bitre bønnene til sort gull.
Tony ønsker å hylle de små øyeblikkene i livet der dagen stopper helt opp. Der man alene eller sammen med andre kan fordype seg i en kopp svart, kanskje med en hjemmebakt kanelsnurr ved siden av.

project 1

FALAFELKOMPANIET

2 falafelrull til prisen av 1

Åpningstider
 • ma 15.00 - 18.00
 • ti, to 15.00 - 20.00
 • on 11.00 - 20.00
 • fr 11.00 - 18.00
Instagram @falafelkompaniet
Tilgjengelighet
 • trapp

Falafelkompaniet lager, ikke så overraskende, falafel. Men ikke bare falafel, SKIKKELIG god falafel. Hva er nå egentlig falafel sier du? Og det er ikke et veldig dumt spørsmål. Det er stekte kuler eller postei som kan lages av kikerter, favabønner eller begge deler.
Historikerne blir ikke helt enige, men man tror retten oppstod for rundt 1000 år siden i Egypt.
Mat er håndverk, og falafel ingen mindre kunst å lage! Hos Kompaniet er det fokus på norske råvarer, det er variasjoner med poteter, erter, bygg og kål, og kompaniets retter er i samklang med sesongene. Noe som alltid gir bedre klang.
Dessuten har de skikkelige hyggelige lokaler; ta med noen du er glad i og spander en lunsj dere kan snakke lenge om.
Falafel er dessuten kanskje verdens sunneste fast food, og når maten er så god, kan du gå hjem med smil i magen og saus på hendene.
Kom sulten!

project 1

HABITAT

2 retter til prisen av 1

Åpningstider
 • ma-to 11.00 - 23.00
 • fr-lø 11.00 - 02.00
Instagram @habitattrd
Tilgjengelighet
 • tilgjengelig
 • og toalett

Hvordan lever trøndere i sitt naturlige habitat? Ingen vet. De er utrolig vanskelige å få øye på. Og når de oppdager at du har fått øye på dem, da gjør de seg til og later som de gjør helt vanlige ting. Se, så vanlig jeg er, her jeg går helt vanlig og gjør vanlige ting, sier de. De lurer ikke oss! Kun på Habitat finner du dem i fri dressur.
Habitat er Trondheims oase for eksperimentell bryggekunst og lekker pizza. Med surdeigsbunn og all slags frisk topping vil mange påstå at dette er byens beste pizza.
Og de har 24 tappetårn som gjør at du kan holde det gående 24/7. Der har de et eklektisk utvalg øl, cider og kombucha fra både nær og fjern, lokalt og internasjonalt. På huset har de et eget bryggeri, Monkey Brew, som i sitt Monkey Lab i kjelleren brygger både øl og idéer.
(Disclaimer: Ingen aper ble skadet i framstilling av dette ølet). 

project 1

SELLANRAA

2x kaffe og bakverk til prisen av 1

Åpningstider
 • ma-fr 07.30 - 19.00
 • lø 11.00 - 18.00
 • sø 11.00 - 17.00
Instagram @sellanraabar
Tilgjengelighet
 • tilgjengelig
 • og toalett

Trondheim er en relativt liten by, men det virker ikke alltid sånn. Små byer her til lands har ingen katedral og ikke steder som Sellanraa Bok & Bar. Sellanraa er oppkalt etter Knut Hamsuns karakter, bonden Isak Sellanraa, som bryter ny mark til gården sin i Markens Grøde. Som Isak, har Sellanraa utforsket upløyd mark. Innehaverne har vært modige.
Det vakre lokalet i den gamle brannstasjonen har et slags kontinentalt preg over seg, men de er også tydelig forankret i det nordiske – både i interiør og på menyen.
De har et rikt utvalg bøker du kan kjøpe, eller bla i mens du nyter med en kopp kaffe av ypperste sort eller et glass vin hvis du vil. Det er ikke bare je ne sais quoi-faktoren, alt er gjennomført til siste detalj. Bare Instagram-siden er verdt et besøk i seg selv. På kjøkkenet tilbereder de retter som ville snust på en Michelinstjerne, hadde det vært en restaurant i Oslo.
Tror du oss ikke, dra dit da vel!

project 1

ØX TAP ROOM

2 pizza til prisen av 1

Åpningstider
 • ma-to 15.00 - 00.00
 • fr 15.00 - 02.00
 • lø 14.00 - 02.00
Adresse munkegata 26
Instagram @oxtaproom
Tilgjengelighet
 • heis og toalett

Veldig mye øl, veldig store hvelv, veldig mye historie i veggene. ØX sine lokaler er et 300 år gammelt hvelv, og har i tillegg vært grovkjøkkenet til Hotel Residence. Nå brygges det øl i de gamle rommene, og du kan finne noe for enhver smak
Ta med deg et spill, en venn, en frikveld, finn et ledig bord, og fyll opp ditt glass.
Lyst til å lære mer om øl? Hvorfor det smaker som det smaker, gjæringsprosessen, eller bare hvor mange typer øl man kan smake på før man blir litt pussa?
Det er jevnlige ølsmakinger på huset, samt at du kan bruke laaaang tid på å jobbe deg igjennom den store ølmenyen.
ØX kan huse selskapet ditt, om du vil! Masse plass for både små og store samlinger, mat på bestilling fra kjøkkenet til anerkjente Frati, og alltid god stemning!

project 1

DØGNVILL

2 retter til prisen av 1

Åpningstider
 • ma-to 11.00 - 23.00
 • fr-lø 11.00 - 00.00
 • sø 12.00 - 23.00
Adresse munkegata 26
Instagram @dognvillburger
Tilgjengelighet
 • rampe
 • egen inngang

Munkegata i Trondheim er faktisk en av ytterst få gater i Norge med preg av aveny. Og i byens hovedgate og sentrale akse, ligger nybarokkbygget fra 1914 som en gang huset Hotell Augustin, nå huser det Døgnvill Burger.
Døgnvill digger burgere. Høykvalitetsburgere lagd av skikkelige råvarer og med originale toppinger.
I en årrekke har de eksperimentert og spist seg gjennom utallige varianter. Til slutt endte de på en miks av høyrygg, bringe og bog av storfe fra Jæren, kvernet til perfeksjon av Albert Idsøe i Stavanger.
Burgeren legger de på et ferskt brød og de bruker alltid ferske grønnsaker. Ja, og så lager de tilbehøret og sausene selv.
Fra scratch, hver dag.
Hos Døgnvill er det alltid deilig å være. I tillegg til å ville servere landets beste burgere, sikter de seg alltid inn mot å tilby overlegen service og en lun atmosfære. For uansett om de vokser seg større, vil Døgnvill alltid være en lokal kompis.

project 1

SAN SEBASTIAN SOLSIDEN

2 lunsjretter til prisen av 1

Åpningstider
 • ma-to 11.00 - 23.00
 • fr-lø 11.00 - 24.00
 • sø 12.00 - 22.00
Adresse tmv-kaia 9
Tilgjengelighet
 • rampe og toalett

Visste du at hver morgen spør en basker seg selv: Hvem er jeg? Hvor kommer jeg fra? Hvor skal jeg spise i kveld? Hvor filosofisk du enn måtte være, magen overstyrer det meste når den er tom. Maslows behovspyramide har lært oss å oppfylle behovene i riktig rekkefølge, og det er heldigvis enklere å besvare basale behov enn eksistensielle spørsmål. Svaret er San Sebastian på Solsiden.
San Sebastian Solsiden er en varm og levende restaurant, og maten her lages med inspirasjon fra San Sebastián i Baskerland, Spania.
De har fokus på den gode matopplevelsen, de ferske råvarene og den lune spanske atmosfæren. Deres filosofi bygger på kvalitetsbevisste kokker og et kjøkken som stiller høye krav til friske og ferske råvarer.
San Sebastian er gode på tapas, men har også mange andre godsaker på menyen inspirert av Baskerland.
I denne restauranten på Solsiden er det sommer hele året.

project 1

KUNSTHALL TRONDHEIM

2 billetter til prisen av 1

Åpningstider
 • ti-on 12.00 - 18.00
 • to 12.00 - 20.00
 • fr-sø 12.00 - 18.00
Tilgjengelighet
 • tilgjengelig

I flotte lokaler i Kongens gate, vegg-i-vegg med Sellanraa finner du en av Trondheims skatter. Kunsthall Trondheim er en ny institusjon for samtidskunst på internasjonalt nivå. Kunsthall Trondheim skal styrke den lokale kunstscenen, og være den sentrale arenaen for samtidskunst i Trondheim by og Trøndelagsregionen. Planen om å ha en kunsthall i Trondheim er en historie som strekker seg tilbake mer enn ti år.
I tillegg til utstillinger vil kunsthallens lokaler ukentlig være en arena for et dynamisk program – konserter, performance, video screenings, foredrag og poesiopplesninger.
I perioden 2017-19 skal Kunsthall Trondheim fokusere på disse områdene: bærekraft, klima og økologi, internasjonal samtidskunst, kunst fra ikke-vestlige perspektiver, kunst som tematiserer normative kjønnsroller og seksuell identitet, og i tillegg fremme yngre kunstnerskap, særlig med tilknytning til Trøndelagsregionen.

project 1

TRONDHEIM CAMPING

minigolf for 2 til prisen av 1

Åpningstider
 • ma-to 15.00 - 00.00
 • fr 15.00 - 02.00
 • lø 12.00 - 02.00
 • sø 12.00 - 00.00
Instagram @trondheimcamping
Tilgjengelighet
 • heis

Okei. Trondheim Camping, stedet du kan spille minigolf, drikke øl og spise popcorn! Ikke nok med at de har en tolv hulls minigolfbane, de har også DJ i helgene. Greit det da, når du ikke har hellet med deg i minigolf, kan du heller være der for å vinne dansegulvet.
Skal du på tinderdate eller møte en klein venn er dette stedet å lette på stemningen.
Eller hvis du skal arrangere barnebursdag og ikke er lysten på å leke fiske-godtepose-leken hjemme, kan du heller ta med alle unga på minigolf! Små mennesker og liten golfbane = mye moro!
Trondheim Camping kan ha bedriften din, vennene dine, bursdagen din eller festen din på besøk. Finn din indre danseløve, golfspiller eller popcornspiser på Trondheims morsomste campingplass, Trondheim Camping!

project 1

LOKAL BAR

2 inngangsbilletter til valgfri klubbkveld

(fredag/lørdag)

Åpningstider
 • ma-lø 19:00 - 02:30
Instagram @lokalbar.trhm
Tilgjengelighet
 • heis & toalett

Er det ikke deilig å ha en lokal bar? Eller bedre, hva med et slags lokalt kulturhus? Nyåpna i 2018, i de gamle lokalene til blant annet Frakken og Red Piano har Lokal Bar gått rett i drink- og dansehjertene til lokale og tilreisende. Stedet er et kinderegg med tre ting på en gang: cocktailbar, scene og klubb.
I cocktailbaren står det proffer og serverer deg raffinerte cocktails og signaturdrinker. Lokal Scene byr på konserter fra up-and-coming og etablerte, lokale og utenbys.
I tillegg har de en velassortert ølbar der man kan henge ut i hverdagen med spill, bøker og magasiner. Med en god opplevelse i baren følger en god opplevelse på dansegulvet.
Hver helg åpnes Lokal Klubb med dundrende klubbkvelder der du kan tillate deg å danse gjennom kvelden og natten akkurat som du gjør foran speilet hjemme.
Dans hardt! Dans lokalt!

project 1

TRØNDELAG TEATER

2 billetter til 200kr

(gjelder egenproduserte forestillinger på Gamle Scene og Studioscenen)

Åpningstider
 • ma-fr 11.00 - 20.00
 • lø 11.00 - 18.30
Instagram @trondelagteater
Tilgjengelighet
 • tilgjengelig, har teleslynge

Trøndelag Teater har fått mye og fortjent anerkjennelse i det siste. Teatret har blitt nominert til 36 Hedda-priser og vunnet 14, de siste fem årene. Trøndelag Teater har vært i kontinuerlig drift siden 1816 og en av scenetrappene har faktisk blitt brukt av en gammel kjendis, nemlig Henrik Ibsen. Gamle Scene feiret 200 årsjubileum i 2016, mens det nye tilbygget kom i 1997 og nå spilles det forestillinger på hele fem scener.
Det er hvert år ca 100 000 besøkende som strømmer til teatret for å se forestillingene.
I 2019 får teatret ny teatersjef og de to første premierene på Hovedscenen er den nyskrevne musikalen “Tordenskjold – alle tiders trønder”, og klassikeren “Lang dags ferd mot natt”.
I Theatercaféen finner du RØST Teaterbistro, som har blitt kåret til Årets restaurant i Ut Awards hele 4 ganger.

project 1

ROSENBORG BALLKLUB

2 billetter til prisen av 1

Åpningstider
 • ma-fr 08.00 - 16.00
Instagram @rosenborgballklub
Tilgjengelighet
 • tilgjengelig

Lokomotivet i norsk fotball er tilbake på topp. Etter noen mediokre sesonger midt på 2000-tallet, begynner seriegullene som vanlig å tikke inn igjen i bartebyen og supporterne kan drømme om en tredje stjerne i logoen.
Kanskje er dette starten på en tredje gullalder for klubben, og kanskje vil navn som Pål André Helland, Tore Reginiussen og Samuel Adegbenro en dag omtales i samme ordelag som Odd Iversen, Rune Bratseth og Harald Martin Brattbakk. Det er lett å glemme at sangen Rosenborgvisa, fra 1976 hadde sitt crescendo med linjene ” Og e itj det typisk, da? Det eineste ordet som rime på sorg, det e Rosenborg”. I dag er det nesten utenkelig å ikke regne med RBK i gullstriden, og selv om det er en stund siden kampene mot Real Madrid, Juventus og Bayern München, er fortsatt klubben fryktet i Europa. Ta turen til Lerkendal og opplev et stykke fotballhistorie, du også.
For ingen banke RBK, åheiåheiåheiåhå!

project 1

ROCKHEIM

2 billetter til prisen av 1

Åpningstider
 • ti-on 10.00 - 16.00
 • to 10.00 - 20.00
 • fr 10.00 - 16.00
 • lø-sø 10.00 - 17.00
Instagram @rockheim
Tilgjengelighet
 • tilgjengelig

På Brattørkaia står en imponerende bygning og lyser med sin store lyskube som et rockens fyrtårn i Trondheimsfjorden. Denne rockekatedralen er Trondheims største attraksjon etter Nidarosdomen og tiltrekker titusenvis av besøkende hvert år. Rockheim er det nasjonale museet for populærmusikk og skal samle inn, ta vare på og videreformidle norsk populærmusikk fra 1950-tallet og frem til i dag.
Det var mange byer som ville ha museet hos seg, men Trondheim trakk til slutt det lengste strået.
Bygget, som er en fusjon av et gammelt mellager og et toppmoderne utstillingslokale, har vunnet flere priser for sin arkitektur, og har et areal på 3 400 kvadratmeter. Her kan du reise gjennom norsk populærmusikks historie, i en interaktiv og underholdende utstilling spekket med teknologi.
Du kan selv spille i band, remikse norsk hiphop, danse med Suliman Malik og tagge lovlig med laserpeker.
Du finner også ikoniske instrumenter og andre effekter, og et eget, mørkt rom viet black metal-sjangeren. Rockheim huser i tillegg en scene med et lydanlegg som sies å være blant de aller ypperste i Europa.

project 1

PRISLØS

20% på butikkvarer

Åpningstider
 • ma-lø 11.00 - 18.00
Instagram @prislos
Tilgjengelighet
 • tilgjengelig

Ok, forestill deg at du er Nina Simone som har mistet alle klærne sine. «Ain‘t got no skirts, ain‘t got no sweater,» synger du. Vel, Prisløs kan hjelpe deg. Med skjørt, genser og sko, altså. Kanskje ikke like mye med et hjem, penger, klasse, parfyme, seng og en mann. Prisløs er et gjenbrukskollektiv som reiser rundt og håndplukker vintage- og secondhandplagg, litt som Rasmus på loffen eller Sal Paradise i On theRoad, bare helt annerledes.
Klærnes historie formidles til ny eier, så hvis du tilfeldigvis får tak i den genseren Nina Simone hadde kvitta seg med, så kan du være sikker på at du får vite det.
I tillegg syr Prisløs Redesign nye plagg av brukte tekstiler. Det er jo helt topp, for da kan du handle der selv om du er Nina Simone som har lest bloggen til Jenny Skavlan og bestemt deg for å ha shoppestopp på nye klær.
Hurra!

project 1

CINEMATEKET

2 billetter til prisen av 1

Åpningstider
 • ti-sø 17.00 - 23.00
 • info på nettsiden:
 • cinemateket-trondheim.no
Instagram @cinematekettrh
Tilgjengelighet
 • tilgjengelig

Dinner and a movie, det er jo en klassiker! Men hvor skal dere gå hvis du vil vise følget ditt at du er både kulturell og klok? Da imponerer det ikke så mye å ta med daten på Avengers 11 eller «du vet den nyeste til Reese Witherspoon?». Fortvil ikke! Cinemateket redder deg.
De viser klassikere, nye spillefilmer og dokumentarer, kortfilm, musikkvideo og mye mer.
Du kan til og med få deg et glass til filmen. Derfor er aldersgrensen 18 år, om ikke annet er annonsert. Dumt for deg hvis du er tre 11-åringer som står på hverandres skuldre inni en frakk, men ellers ganske digg.
Kinoen ligger i Trondheim sentrum, og hvis du er heldig flyr det kanskje en tom REMA 1000-pose forbi når dere kommer ut av kinoen.
«Sometimes there‘s so much beauty in the world, I feel like I can‘t take it» kan du si tankefullt.