• For deg som har Lysløypa-boka:

  3 bruktkjøp for prisen av 2


  Tekst: Ola Refsnes 


  Slit’ans engasjerte eier Enok lærte butikkdrift på gutterommet da han solgte stein og smågodt til familien. Da han oppdaget det ledige lokalet i Håkonsgaten, tenkte han helt enkelt: «Dette kan eg!». Et par dager senere var Slit ’an Vintage en realitet! Her holdt butikken til i to år før ’an flyttet til et råstilig lokale i Christian Michelsens gate 7, vis-à-vis Den Nationale Scene. 


  I tillegg til å være bra for miljøet, er dette en ren skattejakt inn i forskjellige perioder fra motehistorien. Klærnes historie formidles til ny eier; kanskje bærer du Jan Eggums gamle blazer, Frank Årebrots lusekofte, eller fyller skoene til Sissel Kyrkjebø? 


  Og de tre plaggene du kjøper deg, de skaffer du deg med gooood samvittighet. For brukte klær er visst opptil tyve ganger mer miljøvennlige enn nye. Det er kanskje ikke så rart når man tenker på hvor mye energi, vann og ressurser klesproduksjon legger beslag på. Vann som burde gå til drikkevann i tørre strøk, for eksempel. Og hvis du legger til mikroplasten og oljen som brukes i mesteparten av nye klær er det ikke tvil om at vi burde handle mer brukt. Så ta turen til Slit’an!


  Adresse
  : Christian Michelsens gate 7

  @slitanbergen