NYGAARDSGATA CAFÉ & BISTRO photo

NYGAARDSGATA CAFÉ & BISTRO

2x kaffe og bakverk til prisen av 1

clock-icon ma-fr 08-17 lø-sø 10-16
disability-icon tilgjengelig

Dette er jo nesten for godt til å være sant. En bistro, midt i gågata, med nedpå priser og real mat, og attpåtil kanskje byens beste pizza og burger. De kjører også lokalt, med is fra Mysen, og kaffe fra Kjevelsrød (!). Hvis man legger til at Bistroen er full av Chesterfield- og Bombayskatter, gjør det jo det hele mer komplett.

Nygaardsgata Café & Bistro e familiedrevet og en lenge etter- lengtet drøm. Bra for byen at det satses lokalt, sier vi. Godt jobba, Fredrikstad! Vi må si oss enig i innlegget i en Oslo-avis, for en tid tilbake: “Østfold er det mest kontinentale området i Norge, og det eneste stedet man har men- taliteten som peker lenger sørov- er i Europa.”

Det er bare Fredrikstad som har kalt seg Hællæwood i Norge. Man skal ikke kimse av det, og denne bistro’n er et godt eksempel på at mentaliteten er høyst levende.

ODD ́S KONDITORI photo

ODD ́S KONDITORI

2x kaffe og bakverk til prisen av 1

clock-icon ma-fr 07-15 lø 07-14
disability-icon tilgjengelig

Utrolig, men ikke desto mindre tilfelle: her ligger Odds konditori, i hjertet av Fredrik- stad, som en oase av nostalgi og ekthet. Det er som å gå i barndommens fotspor. Det var en stor sorg for et par år siden, at den notoriske saftblanderen forsvant fra disken. Dette er fortsatt som å gå inn i et konditori på Egners tid, og man kan godt se for seg at for- fatterne av Snøfall har dette stedet som inspirasjon da de skrev inn en baker i historien.

Snøfall handler riktignok mest om Julenissen, men er det noe som handler om paradis i den serien så er det bakeriet. Odds konditori er faktisk det nærmeste man kom- mer bollehimmelen, basta! Had- de Odds ligget på Grünerløkka, hadde de første hipsterne garan- tert hypet stedet til fulle. Man kan kanskje være glade at det ligger her, for her er fortsatt alt intakt. “Og de forklene!”

Som Odd ́s selv sier: “Vi er fortsatt baker ́n i by ́n!"

CAFÉ MAGENTA photo

CAFÉ MAGENTA

2x kaffe og bakverk til prisen av 1

clock-icon ma-to, sø 11-17 fr-lø 11-18
disability-icon rampe

Magenta er en farge som er vanskelig å inkorporere i en palett. Man vil så gjerne vise den fram, men den skinner ofte likeså godt alene. Den har en magnetisk tiltrekning, likedan er det med kaféen. Palet- ten er hele Gamlebyen. Kaféen skinner for seg selv i utkanten ned mot elven. Øynene dras dit mot ut- kanten av maleriet nede i høyre hjørne som en magnet, eller for ikke å si som Magneta, eller var det Ma- genta, jeg ble plutselig litt forvirret.

Her kan du spise i de gamle lokalene til 27 festnings-slaver fra 1734. Omgivelsene er de samme men heldigvis har samfunnet ut- viklet seg. Men pass deg, så du ikke må jobbe som en slave for å fronte kaféen for resten av livet etter et besøk her. Kanskje du kan velge å lage piecer med magenta rundt omkring i Fredrikstad by. Hvis du er interessert i kunst, kom gjerne på en vernissage. Er du interessert i konserter, er det muligheter hver onsdag og fredag gjennom hele året.

Eller ta med selskapet ditt og bestill en tapasbuffet.

ØKS KUNSTSENTER & KAFE photo

ØKS KUNSTSENTER & KAFE

30% på en vare opptil 1000kr

og 2x kaffe og bakverk til prisen av 1

Drømmepakke! Her får du to tilbud på en side. Du kan bruke de samtidig eller hver for seg. ØKS huser så mye, og her er det bare å la seg rive med. Østfold kunstsenter (ØKS) er et kompetansesenter der visning og formidling av samtidskunst står i fokus.

Det er skiftende utstillinger gjennom hele året og utstillingsprofilen tar sikte på å vise et mangfold av kunstneriske uttrykk innen samtidens billedkunst og kunsthåndverk.

Og kunstbutikken er et godt innslag på huset. Her kan du finne alt mulig fra lokale kunst- nere. Dette er høy kvalitet altså!

Høy kvalitet er det også hos kon- ditorer på kafé ØKS. Fristende friske lunsjretter bør prøves før man begir seg utpå det søte. Monteret fylt med bugnende mesterverk med glasurer man kan speile seg i.

Sjefen sjøl, Tormod Pettersen smiler fra øre til øre når man snakker godt om kakene og kon- fekten hans, noe man trygt kan gjøre, da dette er av ypperste klasse.

HVALER GJESTEHAGE photo

HVALER GJESTEHAGE

2x kaffe og bakverk til prisen av 1

clock-icon april - august ti-sø 12-16
disability-icon tilgjengelig

Hauge på Vesterøy er noe for seg sjæl. Det er kort vei til Ødegårdkilen, som er porten til Hvaler, og det beste med Hvaler er at de faktisk har fjernet bommen, det er jo ikke mindre enn oppsiktsvekkende i disse dager. Hvis du kommer fra byen, vet de fleste at man bør svinge opp den bratteste bakken på Hvaler, bakken med det velklingende navnet “Bratte Bakke”.

Rett forbi Hauge, og på veien ut mot Oslofjordens største fiskevær, finner man jaggu et økologisk inspirasjonshagebruk. De selger planter og hageutstyr samtidig som de driver en hageka- fé med urteteer og kaffe samt sesongens kake! (Selvfølgelig!).

De forklarer oss at de inviterer til lagspill med naturen og svarer gjerne på det du har av spørsmål om planter og hagedesign. Det er jevnlig kursvirksomhet som man kan oppdatere seg i, på facebook.

Som innehaveren selv proklamer- er: “Velkommen til en stressfri handel i Utgårdskilen, like ved fiskerihavna og nasjonalparken.”

GAMLEBYEN KULTURHUS photo

GAMLEBYEN KULTURHUS

2x kaffe og bakverk til prisen av 1

clock-icon se hjemmesiden for oppdateringer
disability-icon to trinn

Gjengen bak Månefestivalen har laget et sted som et evig vorspiel til festdagene i juli. Gamlebyen Kulturhus er et av de få stedene som holder rocken levende. En der pønken får brøle og stagediving fortsatt forekommer. Der du, på de beste kveldene, innser at kun halvparten av svetten i klærne dine tilhører deg selv og stemmen din ikke er til å kjenne igjen før onsda- gen etter.

Men dette er i de indre gemakker. Dette er om kvelden.

Om dagen derimot, er Gamlebyen Kulturhus en varm og koselig kafé med en klassisk måneatmosfære. Gode møbler du kan bli værende i, og en betjening som vil deg vel.

Menyen er ikke stor, men den er god, og med gode vegetariske innslag. Er man i Gamlebyen om sommeren, er hagen her virkelig et naturlig landingspunkt.

Med blomster fra Månegartneriet sitter man virkelig i en oase.

Start vorspielet nå.

QUALITY HOTEL photo

QUALITY HOTEL

2x hotellfrokost til prisen av 1

clock-icon frokost: ma-fr 06.30-09.30 lø-sø 07.30-10.30
disability-icon tilgjengelig

Quality Hotel Fredrikstad ligger jo der den skal ligge. Kort vei til tog, gågata i nybyen og også kort vei til ferga, slik at man kan stikke en tur til gamlebyens spisesteder og gallerier. Hvis du liker den slags, er jo også brygga kort unna da!

Quality er et godt tilskudd til byen med dens engasjement og sosiale profil.

Man skulle merke at det var et nytt hotell i byen, så det var kanskje ikke uten grunn at sjefen sjøl hoppet i ælva på åpningsdagen fordi FFK vant kampen sin for noen år tilbake. FFK vinner jo stort sett alle kampene sine, så man kan vel regne med at han hadde lyst til å bade.

Det er ingen grunn til å la være å ta en tur til Quality hotel for frokost i disse tider.

Det blir jo nesten som å være på hotell, og det kan vi jo ikke få nok av.

DELICATESSEN photo

DELICATESSEN

2 retter til prisen av 1

clock-icon sø-ti 12-21 on-lø 12-22
disability-icon tilgjengelig

Historiebøkene sier at den spanske armada på 130 skip var lastet med 82.000 liter vin og 57.000 liter vann på sin ferd mot England på 1500-tallet. Det har tatt grådig lang tid, men nå har endelig armadaens arvinger nådd Fredrikstad. I første etasje på Litteraturhuset har Delicatessen tryllet fram stilrene varme lokaler der man kan se for seg at møblene er laget av de eiketrærne som ikke egner seg for vinfat. Som den spanske arma- da tok med seg all den vinen de kunne bære, kjører Delicatessen en rendyrket autentisk tapasmeny med et rikholdig spansk vinkart.

Maten er fantastisk tilfredsstil- lende, betjeningen hyggelig og atmosfæren god.

Fra fire små høyttalere spilles det en god miks av soul, jazz og gam- melrock. Lengst inne i lokalet kan du finne Bergens minste vinterha- ge. Selv om det stormer ute, kan du ta deg godt til rette i den røykfrie hagen.

Med 12 måneder lagrede oster og skinker som har hengt i opptil 4 år(!), vitner menyen om folk som tar ting “over langen“ og set- ter kvaliteten høyt. Her kan man sitte veldig, veldig lenge.

VILLA PARADISO photo

VILLA PARADISO

2 retter til prisen av 1 av 1

clock-icon ma 15-21 ti-on 11.30-21 to-sø 11.30-22
disability-icon tilgjengelig

Det er så bra at det nesten gjør litt vondt å gå til Villa Paradiso. Det er gjennomført bra - uten å være pretensiøst. De har dundret på og fått en fantastisk steinovn midt i restauranten som et napolitansk alter og kilden til alt som er godt. Om man ser utemøblementet alene, tenker man kanskje at det er på den kjedelige siden. Men så slår det deg at dette er jo ment å være en italiensk bakgård, og da er det 100% spot on. De treffer hele veien.

Pizzaen er på et helt annet nivå enn alt annet man finner her i byen. Det er kanskje vanskelig å forestille seg hva som kan være så revolusjonerende godt med en pizza, men la den hyggelige betjeningen guide deg til pizzaen som passer deg best, og du vil være enig.

Er du tilfeldigvis ute på en tors- dag, og livemusikerne er i gang er det bare å la seg målbinde. Ta med deg Lysløypa og en du liker godt, og prøv du også.

CAFE HANCO photo

CAFE HANCO

2 retter til prisen av 1

Cafe Hanco drives av ungdom som vil ut i jobb eller fullføre sin utdanning og er en avdeling av Glemmen videregående skole. Her er det hyggelig atmosfære og svært god mat, det kan vi love dere! Perfekt laget med friske smaker, nye og spennende retter hver dag.

Menyen er ofte inspirert fra ulike kulturer og land. Om du er en søtmoms, har de også søte og vakre kaker og desserter samt god drikke og en rikholdig kaffe- meny.

Som en av deres kunder sier: “kult sted, fine priser, knallbra mat og hyggelig service”.

De holder til i Hancobygget der det opprinnelig var fabrikk og produksjon av regntøy, nå mer kjent som merkevaren Helly Han- sen.

Kanskje de allerede den gangen visste at en gjeng hip-hopere på 90-tallet skulle finne en åpnet kontainer med Helly Hansen klær i havna i New York, og gjøre mer- ket hipt for en helt ungdomsge- nerasjon. Kult da!

ST.CROIX - HUSET photo

ST.CROIX - HUSET

2x buffet- eller 2x kaffe og kake til prisen av 1

clock-icon kafe: ma-to 11-20.30 fr 11.00-15 lø 11-16
disability-icon tilgjengelig

«Følelsen jeg får når jeg står og skal forsyne meg med mat fra enten vegetar-lunsjbuffetet eller vegetar-middagsbuffeten på St.Croix-huset er ubeskrivelig. Først må jeg stå å beundre den fristende og vakre maten. Det er et hav av farger og ulike fantasifulle sammensetninger av sunn og kortreist vegetarmat.

Å begrense inntaket er en utfordring og ikke overraskende går jeg stap- pmett og fornøyd fra St.Croix hver gang!» - fornøyd, matglad gjest.

Onsdager serveres lunsjbuffet (kl 11.00 - 14.00) og torsdager middagsbuffet (kl 16.30 - 19.00). Ellers i uka serveres bl.a salat, pås- murt, toast, suppe, kaker, is og et godt utvalg av te- og kaffe.

St. Croix-huset ønsker at kaféen brukes som «en dagligstue», hvor nye bekjentskaper og kontakter kan knyttes. Kaféen har en scene som passer for små konserter, foredrag, diskusjoner med mer.

På konserter og arrangement med 18-årsgrense, har de bar.

BABAJI photo

BABAJI

2 retter til prisen av 1

clock-icon ma-fr 11-22 lø-sø 11-22
disability-icon tilgjengelig

Det er ikke sjelden man har lyst til å ”døtte innpå” med Indisk mat. Det objektivt klingende pronomenet «man» er helt bevisst brukt, da jeg regner med at dette gjelder store deler av Fredrikstad (én sjettedel av verdens befolkning bor i India, så jeg føler uansett at vi har rett). Nok om det. Å gå ut for å spise indisk mat her i byen er ofte litt omstendelig, men nå har redningen kommet.

Babaji åpnet på Stortorget med en ganske renskåret streetfood-linje. Med et lite knippe reindyrka retter klart til servering i løpet av 3 minut- ter. De har noen store gryter med byens indiske favoritter med ris og digg nanbrød. Enklere kan det vel ikke gjøres, men da har man god tid til en liten mangolassi til dessert etter en god lunsj -selv med kun en halvtime til rådighet.

Takk Babaji for at du gir ca. 0,001065% av verdens befolkning og Fredrikstad tilgang på rask og billig indisk mat!

Måtte ingenting stoppe snikdiggindiskmatifiseringen!

BIG FISH photo

BIG FISH

2 retter til prisen av 1

(unntatt skalldyrsretter)

clock-icon fr 15-23 lø 12-23 sø 12-21 (01.05.-01.09.)
disability-icon ett trinn

På Skjærhalden syder det av liv på sommerhalvåret. Turistene inntar Hvaler, og skjærgården er full av båter. Bussene, som kommer helt fra Oslo, er fulle og stopper ved torget, klare for folk som skal på hytta, gjerne videre med ferge, eller til en av badestrendene i nærheten. Noen drar storfisken på dørja utenfor Søndre Sandøy, mens mange spiser storfisken på Big Fish, som også ligger ved buss-stoppet. Det er noe med stemningen.

Du sitter i uteserveringen og ser på skjærgården, og undrer deg hvor- dan i all verden Gud har skapt et så vakkert sted her. Hvaler er det nærmeste du kommer syden i Nor- ge, og det er ikke rart at stedet he- ter Hvalorca på folkemunne.

Restauranten er familiedrevet og lager all mat fra bunnen av med mye kortreist mat. Matfatet er jo rett i havet utenfor.

Du skal ikke se bort i fra at Hvaler- folket har noen hemmeligheter de ikke vil dele, men deler allikevel når du kjenner smakene fra maten på dette stedet.

MAJORENS KRO & STUE photo

MAJORENS KRO & STUE

2 retter til prisen av 1

clock-icon ti-sø fra kl 12
disability-icon tilgjengelig, bakinngang

Majoren er alltid i tankene når man vandrer inn i gamlebyen. Enten man kommer fra ferga eller gjennom vollæne på en eller annen måte, drifter tankene innom Majoren når man skal velge seg et spisested. Selv Øyvind Hellstrøm tenkte på Majoren når han var innom Fredrikstad, og han tenker nok fortsatt på at han angrer på at han kastet selve Majoren i søppelbøtta.

En tid har gått siden dette, og i fjor høst sto Majoren for en skikkelig make-over.

En 30-åring må jo fornye seg, ten- kte de sikkert. Det var vellykket. Lokalet er blitt til i “fine dining”-stil mens rettene og atmosfæren er fortsatt skikkelig real, og det er høyt under taket.

Vi tror at hvis Majoren får leve 30 år til, noe den bør, så skal vi slå skikkelig til på 60års- jubileet, med Lysløypa-fest for alle som har kjøpt boka opp gjennom. Det er bare å begynne å glede seg! ;)

CAFE OLINE photo

CAFE OLINE

2 småretter til prisen av 1

clock-icon sjekk facebook for åpningstider
disability-icon tilgjengelig

Når man er på Skjærhalden er det jo nesten obligatorisk å ta ferga videre ut på øyene. På et av stoppene på Søndre Sandøy, kan man gå av på Nedgården, gå en runde rundt på selveste kjærlighetsstien på norges frodigste øy, og ende opp på Café Oline. Det går rykter om en gammel dame, som hver sommer, ukentlig svømmer over fra Herføl og inntar sin plass på denne herlige caféen.

Ingen vet hvem damen er, bare at hun er fra tidenes morgen.

Det er god plass både inne og ute, og åpningstidene forandrer seg, så følg med.

Det er alltid god hjemmelaget mat og hyperkortreiste delikatesser fra havet rett utenfor. Og god drikke til, er alltid mulig, så rettighetene man kan ta seg er det ingen gren- se for. Er det litt småkjølig, finnes både peis og lamper ute.

Men ikke glem siste ferga, hvis du ikke kjenner Stoltenberg eller skal bort til Stuevika da.

RESTAURANT HOS MARTIN photo

RESTAURANT HOS MARTIN

2x søndagsbuffet til prisen av 1

clock-icon kjøkkenet: ti-to 11-19 fr-lø 11-20 sø 13-19
disability-icon tilgjengelig

Hos Martin er det kvalitet i alle ledd. Man føler med en gang man går inn dørene at man er på en kro i Skagen eller Fredrikshavn i perfekt morgenmad-tid. Ekte danske smørrebrød servert av en ekte danske er en vinner i Fredrikstad. Senere på dagen kan man hive innpå med husmannskost eller andre lekre ting. På søndag må man stort sett være tidlig ute med å bestille bord. Det er ikke uten grunn at dette lykkes Hos Martin.

Man kjenner råvarene, og atmos- færen er nedpå og fin. Man skal ikke se bort fra at man blir servert av kona Annette eller en av deres tre barn ved bordet, heller.

Ønsker man et surdeigsbrød eller et godt dansk rugbrød, kan man stikke innom før kjøkkenet åpner. De har et butikkbakeri som åpner klokka 10. Uansett, det er høyt un- der taket, og du blir tatt godt vare på Hos Martin. Kanskje det blir for- talt en skrøne eller to ved et av na- bobordene, som du garantert har hørt før.

ST.CROIX- HUSET INTIM-SCENE photo

ST.CROIX- HUSET INTIM-SCENE

2 billetter til prisen av 1

clock-icon ma-to 11-20.30 fr 11-15 lø 11-16
disability-icon tilgjengelig

I St.Croix ånd, fortsettes jobben med å gi musikkinteresserte kvalitet i alle ledd. I så måte pas- ser dette konseptet godt. Intim Scene har fokus på de mer nære konsertopplevelsene. Det er de små møter mellom mennesker og musikk som er i fokus, og den intime stemningen som skapes når avstand mellom publikum og artist minskes, og opplevelsen av det gjøres stor.

En rekke ulike norske artister inntar scenen på fredagskvelder utover året. Følg med på www.kul- turhusene.no for å se hvilke artister som kommer. Ta med deg en god venn, et familiemedlem eller part- ner, og få en musikalsk opplevelse på nært hold! Det kan jo nevnes at tidligere artister, som Torgeir Waldemar, Ine Hoem, Humle og Simon Walther er eksempler på at denne kvaliteten ivaretas.

Det skal også nevnes at hele atmos- færen i huset er nedpå og unik, og intimiteten i disse konsertene gjør at atmosfæren blir enda sterkere.

CINEMATEKET photo

GALLERI TØIHUSET

15% opp til 3000kr på malerier

Stedet er et kunstnerfellesskap, hvor det er 7 kunstnere som deler atelier. Her fylles malepenslene med maling dagen lang, og man tror faktisk at mens kunstnerne sover, så maler hus-spøkelset den siste lille finishen i løpet av natten. På veggene vises de ulike stilene og uttrykkene, som utflyller hver- andre i en slags perfekt disharmoni. For det er nemlig det uperfekte som gjør det perfekte perfekt.

Det skjønte de gamle mesterne fra forna tider, der de la inn et par feil i maleriet sitt, slik at det ikke skulle bli for pent. Kunstnerne er svært dyktige på sine ulike områder, og det vis- es i galleriet. Er man heldig, får man stille ut på gjesteveggen. Ryktene sier at det er vanskelig å få plass i lang, lang tid framover, men det er lov å spørre. I tillegg kan man få kjøpt kunsttrykk, glasskunst, keramikk, og noen nydelige treprodukter fra en su- perdyktig trekunstner. Det ryktes også om malekurs etterhvert.

PEDALEN SYKKELVERKSTED photo

PEDALEN SYKKELVERKSTED

15% på ordinære varer

(ikke sykler)

Pedalen oser av seriøsitet. Dette er et profesjonelt sykkelverksted som drives av Kirk- ens Bymisjon. De reparerer litt i underkant av tre tusen sykler i året. Sykkelverkstedet lig- ger fint til ved togstasjonen, i lokomotivstallen, så de følger en miljømessig tradisjon. I murhuset, under den orange logoen blir du møtt med smil og sertifiserte sykkelreparatør.

Det er også et sted som driver arbeidstrening for mennesker som har havnet litt uttafor. Er det ikke fint - du kjøper sykkelhjelp eller sykkelhjelm og bidrar til at noen får verdifull arbeidstrening. Vi kan love dere at folka her vet råd hvis kjedet ryker, sykkelen punkær eller batteriet alltid er tomt. Sykling er jo både bra for miljøet og kroppen. Mer sykkel! Med en god syklist følger en god hjelm, og med en god syk- kel følger en god lås - Pedalen fiksær! Bruk Pedalen og støtt opp om byens mest inkluderen- de og meningsfulle sykkelsjappe. Dælan døtte sykkelstøtte - så bra!

RØVERKAFFE photo

RØVERKAFFE

2 poser kaffe (á 250g) til prisen av 1

clock-icon ma-to 10-17 fr 10-14
disability-icon tilgjengelig

Røde Kors har startet Røverkaffe her i Fredrikstad. Dette er et sosialt entrepenørskap som gir et tilbud til personer i soning og etter endt soning i fengsel, som en vei til å komme tilbake til samfunnet på. Som magasinet Kaffe skriver om tiltaket: “For ikke mange år siden kunne hverdagen dreie seg om bil- og helikopterjakt, trusler og vold i det kriminelle MC-miljøet og stadige arrestasjoner og fengslinger for Christian Birkeland (31).

Nå venter en annen hverdag og en annen hete rundt bena hans. Sammen med en 12 kilos Probat maskin.”

Vi er altså å heldig å ha en spill levende kaffebrenner av dette formatet. Og da snakker vi om kaffekvaliteten.

For Røverkaffe er på høyde med det beste innen spesialkaffe i Norge - ikke minst takket være drahjelp og kompetanse fra mange ek- sperter i bransjen.

Slurp i deg smaken av frihet!

GAMLEBYEN MODELLJERNBANESENTER photo

GAMLEBYEN MODELLJERNBANESENTER

2 billetter til prisen av 1

clock-icon lø 11-16 sø 12-16 og i skoleferien
disability-icon trapp

Å få laget et dobbeltspor til Fredrikstad har vist seg å være en langdryg og kostbar prosess. Flere tiår med traséutredninger og motstridene ekspertuttalelser har til nå ikke gitt stort mer enn avis- skriverier nok til å gi bekymring om avskoging også her til lands.

Hos Gamlebyen Modelljernbanesenter er tilfellet det stikk motsatte. Uten nevneverdig offentlig støtte har en gjeng med glade amatører bygd opp en fantastisk modelljernbane over et areale på 600m2. I gulv og vegger, gjennom byer og naturlandskap slynger et nettverk av små, tungt trafikkerte jern- baneskinner seg.

Dugnadsgjengen har virkelig stått på og gjort seg flid, så detaljrik- dommen er til å måpe av. Det er nok å la seg fascinere av, for både voksne og barn. Oftest blir man tatt godt imot av jernbane- direktør Arne Børresen, som mellom billettsalgene spiller trompet ut av intet. Veldig stas! I disse dager driver Modelljern- banesenteret med en storslagen utvidelse som man også får gå inn å se på.

Det er en glede å ha denne entu- siastiske gjengen med i Lysløypa!

FREDRIKSTAD FK photo

FREDRIKSTAD FK

2 billetter til prisen av 1

clock-icon ma-fr 08-16 eller i billettluka på kampdag
disability-icon tilgjengelig

Å være FFK-supporter er en livsoppgave. Man får være med på mange oppturer og nedturer. De siste årene har det vært magert med oppturer, og etter nedrykket til 2. divisjon i 2017 skulle man tro lidenskapen rundt klubben dabbet av, men sånn fungerer det ikke i Fredrikstad. FFK har begynt å reise seg og har startet på veien tilbake til toppen av norsk fotball.

Som alle her i Fredrikstad alltid har visst, det er her fotballen hører hjemme! Det har begynt å reise seg en positivitet som har vært fraværende i mange år, og byen står nå samlet i håpet.

Vi har ikke Bjørn Borgen, Snæb- bus, Ahlsen eller Kvisvik, men gut- tæne vi har nå er ikke så verst de heller.

Kanskje kommer det nye legen- der, og vi igjen får løfte pokaler. I mellomtiden kommer det til å være mange herlige stunder på magiske Fredrikstad Stadion - Norges vakreste fotballstadion!

LITTERATURHUSET photo

LITTERATURHUSET

22 billetter til prisen av 1

(kun egne arrangementer, ikke konserter)

clock-icon billettsalg hos norli i gågata
disability-icon tilgjengelig

Litteraturhuset er den stilige kuben som ligger midt på bryggepromenaden i Fredrikstad. Har du ikke benyttet deg av huset ennå, må det skyldes sløvhet eller latskap. Husets program fa- vner såpass bredt at så lenge du kan oppfatte mer enn enstavelsesord, så vil du finne noe for deg. Som navnet tilsier er det lagt vekt på litteratur, men det er ikke bare skjønnlitterære forfattere som snakker om veien til den gode tekst.

De glupeste hodene gir gjerne ut bøker om det de er glupe i, slik at det gir avkastning å være glup.

Litteraturhuset har også på kort tid etablert seg som et viktig sted for den offentlige debatten, en arena for store og små konserter, festiva- ler og annet som egner seg på en scene. Litteraturhuset Fredrikstad selger billettene sine hos Norli i gågata, i tillegg til internett og i døren før arrangement.

Gjør som over 30 000 andre hvert år og legg veien innom det hvite huset ved elva!

FREDRIKSTAD MUSEUM photo

FREDRIKSTAD MUSEUM

2 billetter til prisen av 1

clock-icon følg med på hjemmesiden
disability-icon heis

Blir du overrasket når du besøker et museum? Det blir du garantert her. Rett til høyre ved inngangen finnes landets eneste historiebar; «Bar 1567». I denne baren opplever man å bli dratt tilbake til hendel- ser og personer i fortiden. På en virtuell måte med skjermer på alle kanter, gjenstander, lyssetting, lukt og smak reiser man i tid. I baren kan du bestille fra en meny som er rikholdig.

Fra Jens Munk som ble sendt av kongen for å oppdage Nordvest- passasjen i 1619, Heksa Anne Rimer som brente byen i 1653 til Tordensk- jold som i 1716 vant sjøslaget i Dyne- kilen. Historiene er mange og brin- ger de reisende helt fram til 1988 da Fredrikstad Mekaniske Verksted ble nedlagt.

I andre etasje kan man se noen av gjenstandene omtalt i baren, som en slags totalopplevelse av historien ved vollæne. Etter å ha opplevd Tordenskiold og hans kanoner, og blitt dratt inn i historien, gir et et- terfølgende besøk i museumsdelen et noe roligere inntrykk, selv om også det er en flott opplevelse.