JAJA photo

JAJA

2 retter til prisen av 1

clock-icon ti-lø 11.30-22 sø 15-22
disability-icon tilgjengelig

Hvis du skal få gatecred i Bergen, må du vite hvor du får den beste gatematen i byen. I mai 2019 åpnet JAJA i Solheimsgaten på Danmarksplass, og der står en dedikert gjeng bak stekepannene og jakter nye mattrender fra alle verdenshjørner. Der vil du garantert finne det du leter etter og retter du ikke engang visste at du likte. JAJA Streetfood & Bar serverer intense smaksopplevelser presentert på de lekreste måter.

Hemmeligheten er en god miks av tradisjoner, kulturer og smaker som skaper en wow-opplevelse. Som det heter på nynorsk: street food served right.

Hva med ceviche fra Sør-Amerika, tataki fra Japan, indiskinspirert chaat, ramsløk-falafel, grillet hval yakitori, eller plukkfisk med inspi- rasjon fra Middelhavet? Menyen forandrer seg etter kokkenes inspirasjon.

Hvis du er et JA-menneske, stikk innom JAJA for en lunsj, en drink eller en helaftens og få det beste fra alle krinkler og kroker på kloden vår.

STAUP BISTRO photo

STAUP BISTRO

2 retter til prisen av 1

clock-icon ma-to 11-20 fr 11-21 lø 10-21
disability-icon tilgjengelig

Staup er en gammel betegnelse på kar av tre med flotte hanker på, som man gjerne drakk øl av i gamledager. Men først og fremst er Staup nabolagsbistroen du har savnet! Hjemmekoselig og nedpå innredet, her er det bare å la pulsen synke mens du leser deg nedover menyen deres.

Folka bak Staup har fokus på å bruke produkter fra Norge som er i sesong, derfor endres menyen til stadighet, sånn at du alltid har noe å glede deg til når du legger lunsjen, brunsjen eller middagen innom Staup.

God, real mat til å bli mett og lyk- kelig av. Det er dessertkart også, så det er lov å komme skikkelig sulten! Staup arrangerer også quiz jevnlig, ta deg en staup, eller rettere sagt et glass med det du liker å drikke, spiss hjernecellene og dann et lag med de smarteste vennene dine. Sees på Staup, velkommen hjem til nabolaget.

BAKKEN BAR & KJØKKEN photo

BAKKEN BAR & KJØKKEN

2 retter til prisen av 1

clock-icon ons-fr 16-00.00 lø-sø 14-00.00
disability-icon ett trinn

Koronatiden har hatt uante konsekvenser. Ikke bare kan katten din tråkke på tastaturet og sende en bæsjeemoji til sjefen din, du kan risikere at typen din danser macarena naken bak deg i zoom-møtet med kollegaene dine. I ytterste konsekvens kan du også ende opp med å starte en bar av ren kjed- somhet. Det var det som skjedde da en vennegjeng, med helt ulik bakgrunn, oppdaget at et flott lokale på Nordnes stod ledig.

De skjønte fort at dette ikke bare ville bli en lek. Det krever sin kvinne å starte et serveringssted midt un- der en pandemi. Men siden de på laget blant annet hadde en tømrer, en rørlegger og en med erfaring fra utelivet, tok de utfordringen på strak arm og brainstormet over hva «Bakken» skulle bli. Nabolagsbar, check. Pizza med lokale råvarer, check. Naturvin, check. Cocktails, check. God atmosfære, check. Bakken Bar og Kjøkken har blitt en realitet og en drøm har gått i opp- fyllelse. Bygget med egne hender.

Nå venter de bare på deg!

GREASY REESEY’S photo

GREASY REESEY’S

2 retter til prisen av 1

Cornerteateret på Møhlenpris i det grønne huset rett ved hjørnet på fotballbanen har sin egen food truck. Greasy Reeseys – Burgers på Corner, en «gung ho burger joint» på hjul med Juicy Bluecy og Cosmic Kahuna på menyen. Hva babler vi om nå, tenker du. Jo, vi snakker 100 % plantebaserte burgere og hot dogs, servert på Bergens sannsynligvis største uteservering.

Hvorfor plantebasert, sier du? Greasy Reeseys har dedikert seg til å servere deg klimavennlig mat uten at det går på bekostning av hverken kvalitet eller smak.

Samtlige burgere er lagd av sertifisert europeisk soya produsert av Naturli’ i Fredrikstad.

De samarbeider med en organis- asjon som heter Klimato som job- ber med klimaløsninger. Målet er å kalkulere, spore, registrere og minimere karbonavtrykket i restau- ranters drift. Matindustrien står for omtrent 25% av planetens totale co2-utslipp. Det er opp til oss å vise industrien at vi ønsker et skifte gjennom å spise god mat med lavt utslipp.

Slå deg ned og nyt med god sam- vittighet!

FETTER TYGGEN GALLERI & KAFE photo

FETTER TYGGEN GALLERI & KAFE

2 retter til prisen av 1

clock-icon ti-on 12-17 to-lø 12-20 sø 12-17
disability-icon ett trinn

Noe av det beste i verden når man har tid til overs, må da være å flanere, spise kake, drikke kaffe og se på kunst. I Steinkjellergaten, som må være en av Bergens hyggeligste gater, kan du gjøre akkurat dette. Det anbefales å gå saktere enn normalt, gjerne med hendene på ryggen, plystrende hvis du vil, og når du ser skiltet med «Fetter Tyggen», gå for all del innom.

Galleriets kunst rullerer med je- vne mellomrom, så her kan du få nye estetiske opplevelser selv om du også var innom i forrige uke. Lunsjsulten? Så beleilig!

Tyggen stiller med enkle retter, kaffe og kake som avslutning, og hvis du føler deg helt gæern, og det gjør du jo hvis du først flanerer gatelangs, plystrende med hen- dene på ryggen, da kan du jo også avslutte det hele med et glass vin eller en øl.

Fetter Tyggen har alt, i tillegg til god bergensstemning og flott kunst da!

VERDENSKAFEEN photo

VERDENSKAFEEN

2 retter til prisen av 1

clock-icon on 11-16 to 11-18
disability-icon tilgjengelig

Flyskam? Null stress å la de lange reiser ligge, når verden kommer til deg i Nygårdsparken. Sri Lanka? Iran? Marokko? De finnes alle der! Tenk deg en solfylt dag i Bergen, (Ja, det skjer), hjemme- lagde tacos med salsa, tærne i gresset og en sombrero på hodet. Lukk øynene og vips – viva el Mexico! Med så god, internasjonal mat som du får på Verdenskaféen, trenger du faktisk bare å sykle til Nygårdsparken for å stemple mat-passet.

Dessuten er det stor sjanse for at du får en ny venn fra en annen ver- densdel – dét er bonus, det!

Verdenskaféen er et stolt arbeid- streningstiltak for innvandrere, og bør være en obligatorisk matopple- velse for alle bergensere.

Heia verden og all den gode maten!

Menyen endres stadig, følg med på hvilke land som deler av sine matkulturer. Vi kan aldri love deg sol og godt vær, men vi kan love deg at Verdenskaféen kan utvide horisonten din når det kommer til hvor god og variert verdens mat er.

SUPPOLOGEN photo

SUPPOLOGEN

2 retter til prisen av 1

clock-icon ma-fr 11-18 lø 12-17
disability-icon tilgjengelig

Hørt i Bergen: «Hjelp! Finnes det en suppolog i salen? Dette mennesket trenger god suppe straks!» Suppologen er ikke bare en vaskeekte suppeekspert som tar deg med på suppesafari rundt om i verden, men en familiebedrift hvor liten og stor deler en lidenskap for god og sunn mat. Alt lages fra bunnen av, og av de beste ingredienser man kan oppdrive.

Å komme hit er som å komme til en trattoria i Italia. Menyen endrer seg etter hva moder natur har å by på i sesongen sin, så vær forberedt på noen lekre overraskelser hver gang du kommer på besøk. Suppologen diskriminerer ikke, både vegetari- anere, veganere og kjøttelskere er velkomne, og alle som elsker mat vil finne noe å kaste seg over på menyen. Innehaveren har et bein i Italia og importerer noen unike produkter, som ‘Nduja, Pinsa, extra virgin olivenolje og mer. Kom in- nom og si hei, om ikke bare for en kaffe. Den lages med samme liden- skap som av en vaskeekte italiener.

HEM BAR photo

HEM BAR

2x pizza til prisen av 1

clock-icon sø-to 15-01 fr-lø 15-02
disability-icon tilgjengelig

Litt bortgjemt i Teatergaten, rundt hjørnet fra Engen, åpenbarer det seg en liten perle. HEM åpnet i slutten av 2014, men har på kort tid rukket å bli et hjem for mange. Hos HEM har de vært opptatt av å skaffe seg en liten og fast kunde- gruppe. Lokalet er innredet som en gammel stue, flust av gamle lampeskjermer og hjemmesnekrede detaljer.

Med sin lune og hjemmekoselige stemning er dette et fint sted å ta seg noen glass på en regnfull dag. Kanskje blir du fristet av lukten av steinsopp-pizza som blir tilberedt i en liten kjøkkenkrok i hjørnet av baren.

Fra fire små høyttalere spilles det en god miks av soul, jazz og gam- melrock. Lengst inne i lokalet kan du finne Bergens minste vinterha- ge. Selv om det stormer ute, kan du ta deg godt til rette i den røykfrie hagen.

Med slagordet, ‘Det er ikke alltid best å være størst‘, ønskes du vel- kommen HEM!

VÅGAL photo

VÅGAL

2x dagens suppe til prisen av 1

clock-icon sø-on 12-22 to 12- 00 fr-lø 12-02
disability-icon ett trinn

Folka bak Vågal beskriver stedet som en klovnebil. De mener ikke klientellet, men sikter til at selv om det ser lite ut fra utsiden, finner de på en utrolig måte alltid plass til de som vil utforske innsiden også. Vågal ble til i en kort, hektisk uke ved påsketider 2018.

Det startet med en kjærlighet for kaffe og vin, og fant sin form i en av de koseligste gamle bygningene i Kong Oscars gate.

I dag er det en kafé og et lunsj- og brunsjsted på dagtid som serverer hjemmelaget toast, suppe, samt en rekke kaker og annet godt til kaffen.

På kveldstid dimmes lysene og flas- kene åpnes. Vin er fokuset, og de snakker gjerne med deg om det i det uendelige, men er du øltørst blir du neppe ignorert. Du kan gjemme deg i et hjørne med en bok, dele en sofa med venner, eller henge ut i deres oppvarmede bakgård.

LØVETANN KAFFEBAR photo

LØVETANN KAFFEBAR

2x kaffe og bakverk til prisen av 1

clock-icon sommertider/vintertider sjekk på facebooksiden
disability-icon trapp

I et av Bergens eldste nabolag, finner du den lille perlen Løvetann Kaffebar. Dama bak dette stedet ønsker å skape en nabolagskafé hvor kjente og kjære kan møtes over en kopp kaffe, et måltid eller bare en skikkelig god latterkrampe. Dessuten samarbeider stedet med lokale organis- asjoner og nabogjenger, og kan stille med utekino, quiz og andre arrangementer. Kanskje du har et forslag til arrangement, du også? Stikk innom, da vel!

Heia nabolaget!

Løvetann fokuserer på god vegansk og vegetariansk mat, men har også deilige kjøtt- eller fiskebaserte ret- ter. Alt av kjøttvarer og grønnsaker velges nøye ut fra lokale produsent- er – det kjennes på smaken! Namsi!

Løvetann serverer også øl og vin, så du kan gjerne se kvelden komme mens du spiser en varm suppe, en myk gulrotkake, en crispy kjeks. Menyen rullerer stadig, så den beste måten å oppleve Løvetanns utvalg, er å tilbringe masse tid der, helst sulten! Velkommen!

SOLROS photo

SOLROS

2x kaffe og bakverk til prisen av 1

clock-icon on-lø 11-16
disability-icon ett trinn

Du vet når kanel og sukker og smør legger seg i svingene til godt bakverk, ruller seg sammen og blir til en kanelbolle? Åh, lykke. Bakeri. Mmm. I et knallblått hus, serverer folka bak Solros nybakte kanel- boller, økologisk surdeigsbrød, croissant-boller(må prøves!), finsk rugbrød, kaker, juice, altså, NAM.

Legg ditt neste åh-jeg-har-så-lyst- på-skikkelig-godt-bakverk-besøk til Solros. Dessuten baker de alt brødet på dagtid, så du kan risik- ere å få skikkelig godt, varmt, rett- ut-av-ovnen-brød av en baker som ikke lever som en ugle, men er der og kan hilse på deg!

Solros vektlegger kvalitet og hånd- verk i sine brød og bakverk, og det kjennes på resultatet. Dessuten serverer de digg mat i sin rulleren- de meny, prøv en dagens, da vel! Det finnes også øl og vin i hyllene hos Solros, bli hele dagen, ring alle vennene dine, ta med et brettspill, spis boller! Det er det som heter livet, er det ikke?

NOBEL BOPEL photo

NOBEL BOPEL

2x filterkaffe/te og bakverk til prisen av 1

clock-icon sø-on 10-20 to-lø 10-22
disability-icon tilgjengelig

Tar du turen over haugen til Møhlenpris finner du livlige gatetun, fargerike benker og blomster og nabolagskafeen Nobel Bopel. Der får du brunsj hver dag (tre-etasjers delebrunsj i helgene!), velduf- tende bakverk og digre blingser laget fra bunnen av (med flere veganske/vegetariske alternativer) og alltid fin musikk.

Du kan bla i ny og brukt vinyl før du tar med deg kaffen til myke vintage sofaer eller byens triveligste ute- servering, for så å kjøpe med deg oliven, kaffebønner eller puslespill før du spaserer videre ned mot by- stranden. Eller bli sittende og prøv bringebærbellinien, som passer perfekt til de mintgrønne veggene.

Det er quiz hver torsdag, og inni- mellom kan du også få med deg konserter i en annerledes setting, eksotiske DJ-konsepter, filmkvelder, magasinslipp og mye annet gøy.

LAMPEMANNEN photo

LAMPEMANNEN

2x toast til prisen av 1

clock-icon ti-to 16-01 fr 15.30-02 lø 18-02
disability-icon ett trinn

Flemming Christensen aka Lampemannen er en eksentrisk type fra Danmark med en forkjærlighet for lys. Spesielt lamper. Flemming har vært kjent blant beboerne på Nordnes i en årrekke, men da han omsider kombinerte lampebutikk med bar, flokket folk til fra hele byen. En vakker bar med hyggelige folk i trivelige omgivelser på Strandgaten, som til og med kan skilte med hundrevis av lekre lamper. Hvem kan motstå det?

Flemming er først og fremst en samler, han er for glad i lampene til å selge dem. Han samler på lamper fra den tiden man oppdaget at en lampe ikke bare var litt praktisk lys. I hovedsak er dette lamper fra 1950 til 1980-tallet. Gjerne danske.

Han har hatt utstilling med dem før, men mon tro om ikke enda flere nå får øynene opp for Lampemannens lyskunst. Den kjente bergensforfat- teren Thomas Espedal er åpen om sin forkjærlighet til både lamper og barer. Om han har oppdaget Lampemannen ennå, vet vi ikke.

HALLAISEN photo

HALLAISEN

2 iskremkuler til prisen av 1

clock-icon to-sø 12-18 litt væravhengig, se facebook
disability-icon tilgjengelig

Her i regnværets hovedstad vet vi å verdsette de få godværsdagene vi får. Det betyr at så snart gradestokken kryper over ti grader og vi skimter solskinn i det fjerne, så blir det shorts, park, utepils og is. Og om du lurer på hvor du skal få isen fra, er svaret soleklart: Hallaisen!

I Skostredets originale iskrembar er det alltid solskinn, og her kan du kjøle deg ned en sommerdag (eller drømme om varmere tider resten av året) over en hjemmela- get is laget på kortreiste råvarer og ingredienser som gir deg ren sam- vittighet. Hallaisen bærer preg av å være lekne og spontane og arrang- erer diverse streetfood-pop ups, DJ set og bakgårdsfester i sin flotte bakgård du ellers også kan boltre deg i. Følg med på sosiale medi- er – og husk, Hallaisen har mer enn is! I de kaldere månedene kan du kose deg med ekte varm sjokolade, lokalbrent kaffe og deilige bakverk.

BØNNER KAFFE photo

BØNNER KAFFE

25% på butikkvarer

clock-icon ma-fr 10-15 to 10-18
disability-icon tilgjengelig

Bønner Kaffe er rett og slett et rett igjennom skikkelig bra tiltak. Med gyselig god kaffe. På Bønner, får de som av ulike grunner har havnet utenfor det ordinære arbeidsmarkedet, sjansen til å rocke kaffe- scenen, eller mestre baristayrket.

Dette er ikke en vanlig kafé, men et kaffeverksted og kaffebutikk – et sted som fremmer spesial- kaffe i byen og som handler om rettferdighet i absolutt alle ledd. Alt fra at arbeiderne på gården blir ivaretatt og at bonden får be- talt det han skal. I tillegg til at de gir en bedre hverdag til mennes- ker som trenger det. Det er Kir- kens bymisjon som eier Bønner, og man kan si at det er et direkte resultat av TV-aksjonen i 2018. Støtt en god sak og din egen gane, gi deg selv en flying start på dagen ved å ta deg en kopp av det sorte gull på Bønner!

BIT TEATERGARASJEN photo

BIT TEATERGARASJEN

2 billetter til prisen av 1

clock-icon ma-fr 09-15.30 (kontortid)
disability-icon ulike arenaer, ta kontakt

Fortsatt husløse etter at Teatergarasjen ble revet i 2008, men nå nærmer det seg nybygg i Sentral- badet- BIT Teatergarasjen har ikke latt nomadetilværelsen rokke ved deres kunstneriske integritet. På endeløs vandring mellom Bergens ulike teaterscener har teateret standhaftig utfordret byens kulturinteresserte med scenekunstforestillinger av internasjonal standard.

BIT Teatergarasjens to festivaler Oktoberdans og Meteor lager heftig halloi i bybildet med toårlig frekvens, mens deres omreisen- de hjertebarn Prøverommet hver eneste måned inntar byens barer, kafeer, gallerier og andre tenkelige og utenkelige scener, som for å kontinuerlig påminne bergenserne om teaterinstitusjonens eksistens. Vel, det hersker ingen tvil om den: BIT Teatergarasjen er blant byens virkelige kulturelle høy- depunkt, og er med på å set- te Bergen på europakartet. Og bare vent til de får sitt eget hus!

LITTERATURHUSET photo

LITTERATURHUSET

2 billetter til prisen av 1

(i regi av litteraturhuset)

clock-icon varierer, se hjemmeside
disability-icon rampe, halsslynge til høreapparat

Bøker, kultur, god kaffe og mat – en klassiker. Og klassikere har som kjent kommet for å bli, det samme har Litteraturhuset i Bergen. Med Colonialen kafé og brasseri, bokhandelen Boksalongen og en rekke arrangementer i de ulike salene, finnes alltid en opplevelse et sted på huset. Har du en bok på innerlomma du brenner etter å lese? Bra, sett deg ned på kaféen, så får du kaffe og god tid. Hvis boken er veldig lang og veldig spennende, kan du spise lunsj, drikke vin og bli helt til kvelden.

Kanskje du kan gå rett videre på et av Litteraturhusets mange ar- rangementer, kanskje forfatteren av boken du leser, skal på besøk, eller kanskje holdes det en debatt, eller vises en film. Mulighetene er mange på Litteraturhuset, og tak- høyden for variasjon er stor.

I Boksalongen er det plass til både strikkeklubb, lesesirkler, kaffeslabberas og litterære diskus- joner innimellom hyllene, og i til- legg har Litteraturhuset egen pod- cast - sånn at du alltid har noe nytt å oppdage i bøkenes verden.

CINEMATEKET photo

CINEMATEKET

2 billetter til prisen av 1

clock-icon ti-to 18.00 og 20.00 sø 17.00 og 19.00
disability-icon tilgjengelig

Det er bare å innrømme det, først som sist: Du ser for lite kvalitetsfilm, sånn er det bare. Og selv om Netflix og HBO Nordic og gud vet hva har gjort at filmtilbudet hjemme i sofakroken er grenseløst, står likevel den gamle floskelen ved lag: Film er best på kino!

Cinemateket i Bergen, med sin beliggenhet på USF Verftet, er kompromissløse i sin tilnærming til film.

Det gjør at du uten å måtte sjek- ke programmet på forhånd, kan traske ut mot kaikanten der ute en hvilken som helst tirsdag, onsdag, torsdag eller søndag, og være garantert en god filmopplevelse. Cinemateket handler om dannelse, og her ute får du et grunnkurs i den essensielle filmhistorien, fra sjeldne godbiter til etablerte klassikere og premièrer.

Dessuten er baren tilgjengelig for kinogjestene – det smaker bedre med en duggfrisk halvliter enn en plastflaske med Fanta som akkom- pagnement til filmen (ta den, SF kino!).

BOREALIS photo

BOREALIS

2 billetter til prisen av 1

clock-icon 17. - 21.03.2021 (program slippes i januar 2021)
disability-icon se hjemmesiden

Det er viktig å våge å oppsøke noe du synes er annerledes, nytenkende og utfordrende. Det er godt å lese bøker og se filmer som får deg til å se ting fra et annet perspektiv, og sånn er det også i høyeste grad med musikk. På Borealis, som er en sjangerkryssende musikkfestival, får du oppleve konserter, installasjoner, forestillinger, samtaler og filmer på mange av byens små og større konsertscener, kunstgallerier, kulturarenaer og andre spennende steder du kanskje ikke har vært før.

Du inviteres til å stille spørsmål ved hva musikk kan være, og hvor den kan ta deg. Borealis er ikke én type eller sjanger av musikk, men i stedet en døråpner til de mest vå- gale og nyskapende artistene som finnes i Norge, og verden!

Borealis er åpen for alle; fra før- stegangslytteren til den erfarne musikkviter, fra de aller minste til de eldste og klokeste.

HEIM BOKHANDEL photo

HEIM BOKHANDEL

2 Åtgaum til kjærleiken (heimpoesi)

til prisen av 1 og gratis kaffe

clock-icon ma-on,fr 10-17 to 10-18 lø 12-17
disability-icon ett trinn

Velkomen til Heim bokhandel, ein uavhengig bokhandel for ordelskarar. Dei set fokus på indiebøker, poesi og nynorsk litteratur. Senk skuldrene og ta deg tid til ein nærande handleoppleving, slapp av i lesekroken, eller nyt nokre augeblikk i salongen for ein triveleg prat og ein kopp kaffe eller te.

Heim bokhandel har og eit rikhaldig utval av hjarteplukka litterære bøker på både bokmål og en- gelsk. Her finn du og vakre pus- lespel, freistande notatbøker og andre snurrepiperier til deg sjølv eller som gåver. Dei er ikkje ordknappe, men lagar din heilt unike ordknapp for berre 20 kr,- På Heim bokhandel har dei ofte litterære hendinger. Nokre gonger vert det servert vin til den varme atmosfæren av poesi, musikk, hu- mor, glede og tårer. Heim bokhan- del skapar den gode, rause atmos- færen me alle treng for nokre timar. Dei som driv bokhandelen er sjølv skrivarar og arrangerer skrivekurs, skrivementoring, skaldekurs, fram- føringskurs og kårar vekas dikt blant meir enn 500 poetar på skrive/ facebook - gruppa deira Heimpoesi.

REINDYRKA photo

REINDYRKA

25% på butikkvarer

clock-icon ma-fr 09-19 lø 09-18
disability-icon tilgjengelig

I nye lokaler i ærverdige Strandgaten finner du byens desidert beste utvalg økologiske matvarer. Reindyrka er en skattkiste av et spiskammers!

Her finner du knudrete grønnsaker fra Voss, kyllinger og kalkuner fra Homlagarden som har smilt bredt hele veien fra krybbe til grav, kaf- fe fra Stavanger Kaffebrenneri og rabarbra-is fra Kvinnherad – kort sagt en eneste stor samling med matvarer fra nærområdet, som du kan handle med god samvittighet og som smaker digg som bare det.

Et stort utvalg av varer i løsvekt gjør at forholdene ligger godt til rette for en handel helt uten plastposer og unødvendig emballasje. Bergens første 100% heløkologiske butikk har Debio sitt gullmerke. Reindyr- ka gir deg god karma og gjør at middagen din smaker enda bedre. Det er en god kombo. Velkom- men til en reindyrka opplevelse!

BOKSALONGEN photo

BOKSALONGEN

25% på opp til 3 bøker

(ikke bundet av fastprisavtalen)

clock-icon ma-lø 11-15 se hjemmeside for oppdateringer
disability-icon inngang vestre skostredet

Fra Tomas Espedal til Amalie Skram, Cecilie Løveid til Olav H. Hauge: Boksalongen, den lille bokhandelen i første etasje på Litteraturhuset, er stedet å oppsøke om du er på jakt etter kvalitetslitteratur her i byen. Her finner du essaysamlinger og fanziner, tidsskrift og romaner, lyrikk og barnebøker, på norsk og engelsk. Den uavhengige bokhandelen i Østre Skostredet fremstår som en inkarnasjon av husets mål om å «for- midle og vekke interesse for litteratur og lesning, samt stimulere til debatt om samfunnsaktuelle spørsmål».

For i tillegg til det gjennom- tenkte utvalget av skjønnlitterære bøker, hender det nemlig rett som det er at Boksalongen huser ar- rangementer som debatter, poe- sisamtaler, opplesninger, litteratur- quiz eller boklanseringer. For ikke å glemme (gratis!) lyrikksalong hver måned med poeter til samtale og opplesning.

For mange stamkunder er Boksa- longen først og fremst et sted med fredelig, rolig og inspirerende at- mosfære, dessuten med god plass og tid til å gå på oppdagelsesreise, saumfare bokhyllene eller ta en prat med de ansatte og få noen gode anbefalinger – til deg selv, eller i gave til en som fortjener det.